Webinar: Betydningen av kryptovaluta og digitale sentralbankpenger for sparebankene

Gå til hovedinnhold

Webinar: Betydningen av kryptovaluta og digitale sentralbankpenger for sparebankene

Vi har gleden av å invitere deg til en digital ettermiddag sammen der vi bidrar med kunnskap og innsikt om hvilken betydning kryptovaluta, blokk-kjedeteknologi og digitale sentralpenger vil ha for banknæringen generelt, og sparebankene spesielt.

Webinar: Betydningen av kryptovaluta og digitale sentralbankpenger for sparebankene

Tid
15. juni 2021, 14:00 - 15:30
Sted
Teams
Påmelding

Påmelding her

I tillegg får vi et spennende innblikk i prosjektet Svalbard-Penger (www.svalbard.money) som har fått bred oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt etter lanseringen tidligere i vår.

Det vil bli anledning for deltakerne til å stille spørsmål og delta i dialog om temaet. Formålet med webinaret er å gjøre temaet forståelig og anvendbart som grunnlag for å beholde og styrke sparebankenes viktige betydning i et nærings- og samfunnsperspektiv.

Dato: 15.juni 2021.
Kl.:14.00 – 15.30
Kanal: Teams

Program:

  • Det store bildet: Kryptovaluta, blokk-kjedeteknologi i og programmerbare penger. Bare spennende teknologi, eller også superrelevant for sparebanker?
    v/ Tom Staavi, Informasjonsdirektør Finans Norge

  • Digitale sentralbankpenger. Hvordan vil dette kunne prege sparebanknæringen?
    v/ Tom Høiberg, Fagdirektør bank og kapitalmarked Finans Norge 

  • Svalbard-penger (www.svalbard.money) - Et banebrytende opplæringsprosjekt i regi av Sparebank1 på området for kryptovaluta
    v/ Morten Søberg, Direktør for samfunnskontakt Sparebank1

Hvordan bør vi jobbe sammen på tvers av finansnæringen når det gjelder mulighetene og utfordringene som kryptovaluta åpner for?
v/Staavi, Høiberg og Søberg