Nyheter

Gå til hovedinnhold

Nyheter

Sparebankdagene

Få med deg Financial Times Sjefskommentator Martin Wolf, Statsminister Erna Solberg, World Economic Forum direktør Børge Brende og mange flere spennende foredragsholdere og debatter  på Sparebankdagene i Trondheim 5.-7. november.

Tor-Erik Palmyr

Tor-Erik Palmyr har overtatt som banksjef i Blaker Sparebank

Foto av Tor-Erik Palmyr

Sparebankforeningens medlemsmøte

Medlemsmøtet var i år lagt til Bergen og Sparebanken Vests nye hovedkontor.  Rundt 100 deltakere, de aller fleste fra sparebanker og sparebankstiftelser, hadde funnet veien til Hansa-byen hvor de fikk presentert aktuelle foredrag.

Foto fra Sparebankforeningens medlemsmøte 2017

Sparebankbladet er lagt ned

I bladets 100 årgang vedtok Sparebankforeningen styre at bladet skulle legges ned. Den aller siste utgaven kom nylig ut. Her finner du blant annet artikler fra det aller første Sparebankbladet som kom ut i februar 1918.  

Forside Sparebankbladet

En verden i forvirring

Amerikas nyvalgte president, Donald Trump, slår hardt tilbake om noen tar ham på fersken. Hans lemfeldige omgang med sannheten er heller ikke bra. Når folk i Det hvite hus sier at tysk konkurranseevne er blitt for god grunnet euroen, har de et godt poeng.

Foto: Arne Jon Isachsen

Egenkapitalbeviskonferansen 2017

Årets Egenkapitalbeviskonferanse holdes 17. mars  kl. 09.00 - 12.30 på  Thon Conference Vika Atrium.  Presentasjon av fem utvalgte sparebanker.

Etter 41 år i banknæringen har han ingen planer om å gi seg

Tekst: Ragnar Falck Foto: Ole Martin Wold På ettersommeren i år kunne konsernsjef Finn Haugan i SpareBank1 SMN markere at han har sittet 25 år som toppleder i banken. Men, karrieren i bankverden startet lenge før dette. Da han kom til SMN, hadde han allered...

Foto: Finn Haugan

Tysnes Sparebank mot trenden: Opnar der dei store legg ned

Tekst: Jørn Lekve Med 30 prosent årleg vekst i både forvaltning og kundar dei tre siste åra er vesle Tysnes Sparebank no klar for meir ekspansjon.  Nyleg etablerte dei seg med møteplass i Rosendal. Om kort tid opnar dei nytt kontor i Bergen sentrum og på...

Bilde fra Tysnes Sparebank

Viktige signaler fra finansministeren

Finansminister Siv Jensen kom med viktige signaler om boliglånsforskriften på Sparebankforeningens medlemsmøte onsdag 9. november. –  Det er viktig at vi tenker oss grundig om før vi iverksetter nye tiltak. Jeg er opptatt av at det skal bedrives godt...

Bilde av Siv Jensen

Kommunesammen-slåing åpner for nytenking

Bud, Fræna og Hustad Sparebank (BFH) har sitt primære markedsområde i Fræna kommune, men fra 2020 blir kommunen slått sammen med nabokommunen Eide, en kommune BFH ikke har noen virksomhet i per dags dato. 

Banksjef Odd Kjetil Sørgaard, Bud, Fræna og Hustad Sparebank

Nytt nummer av Sparebankbladet

Sparebankbladet er ute med nytt nummer. Grong overtar 8 000 kunder fra Danske Bank. Bekymring for veksten i forbrukslån. Digitale muligheter. Forstår alle språk. Forsikringsveteran Tom Windvik, og flere andre spennende saker.

Klart for Skagerrak Sparebank

Når vi har valgt å gå til det skritt å slå oss sammen til en bank er det ikke fordi det står dårlig til i verken i Kragerø eller Bamble. Tvert om, vi kan klare oss aldeles utmerket hver for oss. 

Foto av Jan Kleppe og Jon Guste-Pedersen

Raushet og samarbeid i DSS

Ni små og mellomstore sparebanker på Sør- og Vestlandet har alle et sterkt ønske om å opprettholde sin selvstendighet og lokale tilhørighet.

Foto av Alf Inge Flokketvedt