230 millioner deles ut 12. juni

Gå til hovedinnhold
Publisert:

230 millioner deles ut 12. juni

Torsdag 12. juni deler sparebankene og sparebankstiftelsene ut mer en 230 millioner kroner til gode formål over hele landet.  – I anledning Sparebankforeningens 100-årsjubileum i 2014, er deler av årets gavetildeling for første gang koordinert. Aldri før har det blitt delt ut en større del av sparebankene og sparebankstiftelsenes overskudd enn i dag, sier Ole Morten Geving, direktør i Sparebankforeningen.

Sparebankene og sparebankstiftelsene er gjennom sin gavevirksomhet den største private bidragsyter til kultur, idrett og frivillighet i Norge.

174 år med gavetildelinger

Sparebankenes gavetildelinger har tradisjoner tilbake til 1840, og sikrer at den kapitalen lokalsamfunnene har bygd opp gjennom sparebankvesenet gjennom generasjoner føres tilbake til samfunnet.

– I nesten 175 år har sparebankene vært den mest sentrale private bidragsyter til kultur, idrett og frivillighet, med sine årlige utdelinger, sier Geving.

I alle disse årene har en betydelig del av sparebankenes overskudd blitt ført tilbake til lokalsamfunnet og bidratt til finansiering av idrettshaller, ballbinger, kunstgress, løypemaskiner, konsertflygler, korpsinstrumenter, festivaler, skatebaner, kulturvern, aktiviteter og andre gode opplevelser.

– I år er det gaver som strekker seg fra støtte til nytt høytaleranlegg og høreslynge på Soknatunets aktivitetssenter på Ringerike via støtte til ny hytte for Den Norske Turistforening til prosjektstøtte til Norges Birøkterlag, sier Geving.

Mer enn 6 milliarder kroner på 10 år

De siste ti år har Sparebankene og sparebankstiftelsene delt ut mer enn 6 milliarder kroner, i hovedsak til kultur, idrett og frivillighet.

– Norge er i flere år kåret til verdens beste land å leve i. Vi topper VM i velferd fordi vi gjør det særlig sterkt i to kategorier: økonomi og sosial kapital. Den imponerende innsatsen som legges ned i frivillig arbeid, understøttes av sparebankene og sparebankstiftelsenes gavevirksomhet, avslutter Sparebankforeningens direktør.

 

Kontaktperson i Sparebankforeningen/Finans Norge:

Direktør Ole Morten Geving, +47 958 46 006, ole.morten.geving@sparebankforeningen.no

 

Eksempler på gaver som deles ut av sparebanker/sparebankstiftelser over hele landet torsdag 12. juni 2014