Møt vårt medlem: Marker Sparebank

Møt vårt medlem: Marker Sparebank

Sparebankforeningen presenterer hver uke en ny medlemsbedrift. Denne uken har vi invitert Marker Sparebank og administrerende banksjef Rune Iversen til å dele sine tanker om bankens rolle i et nærings- og samfunnsperspektiv.

Administrerende banksjef Rune Iversen. Foto.
Administrerende banksjef Rune Iversen

Marker Sparebank er en svært solid sparebank med 170 års historikk. Banken har en forretningskapital på ca. 6,1 milliarder, 4 lokasjoner, 30 ansatte og har levert solide resultater over lang tid. Banken har vært veldig raus med bidrag lokalt og dette har vært med på å bygge gode, trygge og bærekraftige lokalsamfunn hvor det er attraktivt å bo og arbeide i.

Næringslivet kjennetegnes som et stabilt næringsliv hvor landbruk utpeker seg som en sentral del. I tillegg består næringslivet av små/mindre foretak i ulike bransjer. Vi bidrar bl.a. med rådgivning, finansiering og kompetanseoverføring rundt ulike aktuelle temaer for å sikre nødvendig vekst, utvikling og omstilling.

Hvilke lokale/regionale resultater ser du ellers av sparebankens sterke tilstedeværelse i området du er en del av?

Gjennom bidrag fra vårt gaveinstitutt over tid, ser vi klare resultater av at lokalsamfunnet kan tilby et mangfold av aktivitetstilbud – noe som har vært med på å sikre og utvikle gode bokommuner og et godt sosialt samhold lokalt. Lokal tilstedeværelse med lokal kapital og lokale risikovurderinger har også vist større muligheter for utvikling av lokalt næringsliv – spesielt de mindre foretakene.

Jeg er veldig stolt av å representere en sparebank som kan bidra med personlig økonomisk rådgivning lokalt til personkunder og lokalt næringsliv for å utvikle og sikre bærekraftige lokalsamfunn, samt å kunne gi deler av årsoverskuddet tilbake til lokalsamfunnet i form av gaver og sponsormidler til lokale lag og foreninger.