Andenæs ny styreleder

Administrerende direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Arvid Andenæs ble valgt som styreleder i Sparebankforeningen på foreningens årsmøte 8. april.

Foto av Arvid Andenæs

Andenæs overtok etter Stein Hannevik som har som har vært foreningens styreleder siden 2009.

Han fremhever at det er veldig er viktig at Sparebankforeningen og sparebankene blir synlige både som finansinstitusjoner, men også som viktige medspillere på mange områder lokalt og regionalt.

Det er ingen tvil om at vi som sparebanker kan gjøre en viktig forskjell i markedet. I dag handler bankvirksomhet om teknologi, marked og kunnskap.

Slik jeg ser det er det særlig på kunnskapssiden at vi kan opparbeide klare fordeler. Sparebankene har gode kunnskaper om sine kunder, og det er naturligvis viktig at kundene har gode kunnskaper om oss, slik at de ser at vi skiller oss positivt ut i forhold til andre aktører, sier han.

Andenæs har vært en markant bankleder i norsk sparebanknæring med flere viktige verv og oppgaver. Han har ledet Sparebanken Sogn og Fjordane siden 2001. Han har også vært leder for Danske Banks (Fokus Bank) i Nord-Norge og hatt sentrale stillinger i SpareBank 1 Nord-Norge.

Sparebankforeningens styre

Administrerende direktør Arvid Andenæs, styreleder